Nieuwsgierig

on zondag 3 augustus 2014


Als je net als ik nieuwsgierig van aard bent, da is een camping een prachtige plek om rond te wandelen. Alles wat zich normaal binnen vier muren afspeelt, wordt nu naar buiten verplaatst.

Nou ja ... bijna alles ;)


Ik zag ergens een vader met drie kleine jongetjes aan zo'n campingtafeltje zitten. De jongetjes waren ijverig aan het kleuren, met van die piepkleine kleurpotloodjes. En de vader ook! In die grote knuisten van handen zat zo'n klein geel potloodje, en zwaar geconcentreerd zat deze meneer in een klein kleurboekje te kleuren. Roerend!

Voor zo'n man ook es wat anders dan vergaderen of vrachtwagen rijden of weet ik wat hij normaal doet.

Iets verderop lag moeders in het gras. Een jonge vrouw, op een luchtbed, diep in slaap, mond een beetje open. Ja, moeder van drie kleine jongens zijn is slopend! Mooi om te zien. Heb daar geen foto van gemaakt hoor!Mooi ook die vaders met theedoeken over de schouders, moeders die kletsen en alles met elkaar bespreken alsof ze elkaar al járen kennen, in plaats van net voor het eerst bij het washok.


En zo'n vader die uren met z'n zoontje aan het prutsen is met een bootje. Thuis vast niet altijd zoveel tijd voor elkaar.


Tieners gaan s avonds nog even samen zwemmen, veel leuker dan in die drukte overdag.

Ja heel hartverwarmend om dat allemaal in de open lucht te zien. Zoveel roerende tafereeltjes, je zou bijna vergeten dat er nog criminaliteit en vandalisme en corruptie bestaat, ergens.

Nou is dit ook een camping met een laag bierkrat-gehalte, en veel jonge gezinnen en watersport liefhebbers, dat scheelt ook natuurlijk. Na elf uur 's avonds kun je hier een speld horen vallen!

Ja, en dan die droogte hier in het noorden. Triest. Arme planten .. zelfs het sterkste onkruid is geel.


Dit strandje hieronder is normaal mooi zacht groen gras. Nu ... geel en dor. (let niet op Robbert)


En dit zijn mijn wijde velden, waar ik in mei en juni tussen de bloeiende grassen en de leeuwerikjes zat!


Nou moet ik wel erbij zeggen dat het inmiddels ook is gemaaid hier. Maar toch, zo dor heb ik het nog nooit gezien.

En op ons eigen plekje ... de pompoenen .. ze léven nog, maar veel muziek zit er niet in!


Toch moeten hier in de omgeving ook frisse tuinen zijn met sappig fruit, want op het lokale marktje vonden we superlekkere kersen en bessen!
Of zou dat allemaal uit het westland komen?

Ook nog maar even wat 1 euro boekjes meegenomen, en een cdt-je voor in de auto. Dat linkerboekje is heel leuk. er staan allemaal gebruiksvoorwerpen in die je van planten kunt maken. Politoermiddel van noten, papier van berkebast, vogelhuisjes en manden van riet. Nou ja, van die dingen waar je natuurlijk nooit tijd voor hebt, maar wel leuk om te weten! Ik zal ze af en toe wel es voorbij laten komen hier!0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...