Pech of geluk

on dinsdag 24 juni 2014
Sommige plantjes hebben alle geluk van de wereld. Ze stammen uit een sterk ras, vallen in vruchtbare aarde, worden goed verzorgd. Er zijn bijen genoeg in de buurt om ze te bestuiven, en er is frisse lucht en schoon water ....
Ze groeien uit tot mooie stevige volwassen planten. Bij mensen zou je zeggen .... hij is met een zilveren lepel in de mond geboren, of zoiets. Zo iemand waar alles lijkt mee te zitten!

Je hebt natuurlijk óók planten, die he-le-maal niet verzorgd worden, maar in een pure wilde omgeving staan, en prachtig mooi en vitaal opgroeien, zonder enige hulp van de mens.
De pioniersplanten, die hun eigen biotoop kiezen, en daar dan ook precies op hun plaats zijn. Dus daar hoeft ook helemaal niet voor gezorgd te worden. Die redden zich wel!

En de plantjes die zich gewoon aanpassen ....

De supersterke jongens. NIKS wilde natuurlijke omgeving. NIKS vruchtbare aarde. NIKS verzorging. En toch prachtig groeien en bloeien! Dan moet je wel respect krijgen voor de natuur!

Ja en je hebt natuurlijk de planten waarbij niet alles meezit. Die te weinig aandacht krijgen, of zich niet kunnen verweren tegen insecten, of die gewoon in verkeerde bodem staan. Die zich niet kunnen handhaven. Om wat voor reden dan ook.
Soms helpt extra zorg. Soms ook niet. Je kunt niet altijd alles 'fixen'. Niet voor planten, en ook niet voor mensen. Hoe graag je dat soms ook wilt. Soms kun je alleen maar hopen dat het goed komt. Meer niet.

En kijk nou es ....  deze komkommer, die is supergezond! Maar ..... hij is alleen krom. En hij bleef hier toevallig op tafel liggen, terwijl ál zijn kaarsrechte broertjes en zusjes fijn naar de winkel mochten! Sneu??
HELEMAAL niet sneu! Want hij sloot onmiddellijk vriendschap met een paar kopjes! Kijk ze es lol maken!!


1 reacties:

Marthy zei

Van mij mag ie krom zijn, hij ziet er heerlijk uit, om rauw in te bijten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...