Zelfoogsten bij Land en Boschzigt

on zaterdag 19 april 2014

Een bijzondere dag!!

.... want vandaag komen voor de eerste keer mensen ZELF hun groente oogsten bij Land en Boschzigt. De zelfoogsttuin is een feit. We hebben zo´n zestig gezinnen als lid, die vanaf nu iedere zaterdag een tas vol groente komen oogsten. We zijn erg benieuwd hoe het zal gaan!

Sijmen heeft alles goed voorbereid. Op de tafel staat een voorbeeld van wat de mensen mogen oogsten vandaag.





Wietse, Sijmen en ik zitten om half tien startklaar, met een kop koffie. Het is gelukkig droog. En ja hoor, rond kwart voor tien komen de eersten binnendruppelen .....




De vroegste vogels zijn de ouders met kleine kinderen, die al uuuuuuuuren wakker zijn. Wanneer gaan we nou naar de boerderij mama??

Ook echtparen die een paasweekendje weg gaan, komen eerst even bij ons hun tas groente halen. En blijven toch gezellig lang rondhangen, want het is zo leuk om over het land te lopen en al die bedrijvigheid te zien.

Vieze handen, vieze knieen, hoort er allemaal bij....




Kinderen vinden het prachtig. Het plukken, het bosjes maken, het spoelen....





Opa's en oma's zijn ook meegekomen. Samen aan het werk. Veel gezinnen hebben er een heel uitstapje van gemaakt. Bij de kinderen zie je heel wat groene blaadjes zo rauw van het land in een mondje verdwijnen... ja want het moet wel geproefd worden natuurlijk ....

Haha en sommige kleintjes zien ál dat groen niet zo zitten .... NIET zoveel spinazie mama!! Dat moeten we allemaal opeten!!

Ik vraag me af, of kinderen die zélf hun groente hebben geplukt, daar dan ook meer van eten? De ouders beloven dat ze het ons zullen laten weten!



opa weet er heel veel van .....

Oja ..... en niet vergeten dat de nieuwe mesjes héél scherp zijn he?


oeps ....

Wat mij opvalt, is dat alle categorien vertegenwoordigd zijn. Veel jonge gezinnen, maar ook oudere echtparen, jonge en oudere singles, tieners die 'voor oma' komen oogsten. Je ziet echt alles voorbij komen. En mensen helpen elkaar, houden elkaar voor de gek. Het is net alsof iedereen elkaar al heel lang kent ....

Ja, zo op het land werken geeft een soort van familiegevoel.

Eén mevrouw zegt tegen mij .... 'het lijkt wel een reclamespotje hier!!' Ja, we treffen het ook met het zonnetje natuurlijk. Maar ik denk dat met z'n allen in de regen, op de knietjes in de modder, óók wel z'n charme zal hebben. We zullen zien!

Voor vandaag in elk geval een groot succes, die zelfoogsttuin van Sijmen!!



0 reacties: