Moord in de moestuin!

on zondag 20 april 2014

De aardappels zijn vandaag levend begraven, de kropsla is de keel doorgesneden, en de spinazie is bruut vermoord en de nek omgedraaid.

Eérst was de spinazie aan de beurt.

HOPLA ...... de grond uit gejast. Met wortel en al! Wég plantjes!!leeg ...

Twee kilo schoon aan de haak gaat mee naar huis!
Spinazie vraagt veel voeding van de grond. Op de plaats waar ze gestaan heeft, is veel stikstof opgebruikt. Dus .... vóórdat de koolplantjes hier weer in gaan, moet de bodem eerst worden bijgevoed.

Ik doe dat met een dikke laag compost (blad en schapemest) erop, en die wordt door de bovenlaag gespit. Dan komt er ook nog een royale gift brandnetelgier overheen, om vooral de stikstof aan te vullen.


stinken !!


De spitskool en de broccoli zaailingen staan al een tijdje buiten. Ze zijn dus al afgehard, en ze zijn groot genoeg voor overplaatsing naar de volle grond. Dus die komen nu hier te staan.
Ik heb helaas geen gaas meer. Dus.... de konijnen hebben ook een lekker paasontbijt morgenvroeg  dinsdag meteen even gaas halen!!

Dan de aardappels. De vroege aardappels mogen worden aangeaard. Dat betekent dat je er aarde overheen schept. Dit is bedoeld om de plant te stimuleren om meer wortels én dus meer knollen te laten groeien!
Nét zijn ze boven de grond en HUP! Levend begraven worden de aardappels!!


aaaaaaaaaaaaaaaarch .............

Nou maar ze geven er niks om hoor! Ze groeien gewoon door. Zijn er zo weer bovenuit! Hier zie je de hele rij. Niet zulke mooie strakke ruggen zoals je op de akkers ziet, waar de trekker het gedaan heeft. Nee, gewoon lekker rommelig handwerk.En dan gaan we ook nog even een krop sla vermoorden. Pak een mes en snij hem finaal van z'n wortelkluit!


TJAKKAAAA...Er komen inmiddels wat leke plekken in de kas. Maar dat is niet erg want het staat hier inmiddels stampvol! Over een paar weken moeten hier de tomaten en de komkommers in, en dan moet dit allemaal zijn opgegeten, of een plekje krijgen op de tuin ....Maar de tuin begint ook al vol te raken ....Het zal niet lang duren of we kunnen al onze groente uit de tuin halen! 

Vandaag ook nog de vierde en laatste rij plantuitjes gepoot. Zo langzamerhand schakelen we van typische voorjaarsgroenten over op zomergroenten. De courgette komt al mooi op, de tomatenplantjes groeien rustig door. 

En thuis, in de achtertuin, is het een drukte van belang rondom de appelbloesems. 


de wolzwever, hij lijkt op een bij maar hij is een vlieg ...


En bessen komen er ook al aan ....Ja we kunnen slachten en begraven en nekken omdraaien, de natuur groeit gewoon rustig door! :D

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...