Look-zonder-look en spinazie .... in de lasagna.

on donderdag 17 april 2014EEN rij spinazie gaat er helemaal uit. Die gaan we opeten!

Het is een compacte plant geworden. Met de wortels erbij weegt het rijtje samen wel een kilo!
Als ik van de tuin kom fiets ik door het bos. Daar staat de Look-Zonder-Look prachtig te bloeien. Je kent deze plant vast wel. Overal op schaduwachtige plekjes, vaak waar ook bossen brandnetel staan, staat hij bescheiden mooi te zijn, met z'n witte bloempjes. Veel bijen erop.

Als je hem plukt ruik je meteen de knoflookgeur. Nou ja, beetje tussen knoflook en uien in eigenlijk....

Hij groeit hier zo overvloedig, dat ik er een boeket van meeneem! Om op te eten dan he? Dat combineert namelijk prima met de spinazie.
Thuis nog wat maggiblad erbij, en dan is het wel genoeg voor in de lasagna. Alles goed wassen en grof snijden.

Wat heb je verder nog nodig? Nou, lasagnabladen natuurlijk. Kun je ook makkelijk zelf maken, maar dat komt een volgende keer wel. Verder nog wat ui en tomatenpuree, half kopje bloem, bouillonblokje, boter, melk en geraspte kaas.
De roux hebben we inmiddels al vaker gemaakt. Zo'n 75 gram boter verhitten, évenveel bloem erbij roeren, goed garen, en dan voorzichtig melk erbij totdat het een dikke saus is.
In een andere pan het uitje fruiten in wat olie, dan de groente erbij, bouillonblokje en als de groente iets is geslonken nog een potje tomatenpuree. Als het goed gemengd is vuur uit. Eventueel nog peper, zout en nootmuskaat erbij. Knoflook hoeft niet!
Het ovenblik invetten, en dan, laagje lasagnavellen, laag groenteprut, laag saus, en twee keer herhalen. Als laatste een laag saus en geraspte kaas erover.


Dat gaat dan een dik half uur op 200 graden in de oven.
Lekker met een simpele tomatensalade van tomaat, olijven en wat met olie verdunde pesto erover.0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...