Eerste asperges!

on dinsdag 15 april 2014

Margriet en Sijmen aan de asperges!

Het zoemt weer als een bijenkorf rondom Land en Boschzigt, want ............ de eerste asperges zijn geoogst vandaag. Dat is echt ongelofelijk ...... op 15 april!!

Binnen een tel waren ze uitverkocht!!
Zo´n apparaat is heel handig. Aan de ene kant de pas geoogste asperges erin. Netjes tegen de achterkant aanleggen. En dan PATS snijdt een groot mes de onderkanten recht af. Ook worden ze meteen gewassen.

Aan de andere kant komen ze er netjes uit, hoeven alleen nog naar grootte te worden gesorteerd in de kistjes.De overgebleven stukken zijn prima voor een soepje. Of ZO uit het handje eten!
En hier zie je ze in de winkel. Nou ze lagen er maar éven, waren zo weg!
Verder een allegaartje aan onderwerpen vandaag.....zandbak...........

Ik liep even langs Edwin, die een nieuwe zandbak aan het maken is. Wel handig om even een fotootje van te maken, slim hoe hij dat doet met die schuin geplaatste tegels. Onthouden!!jeuk.....

Voor een collegaatje had ik vandaag een Aloe Vera plant meegenomen. Zij heeft erg last van netelroos, al wel een jaar. Nou lost Aloe Vera die netelroos niet op, maar de gel uit de bladeren helpt wel heel goed tegen de jeuk.

Netelroos gaat gelukkig meestal vanzelf wel over. Heel vervelend als je daar zo lang mee zit....

Omdat het plantje nog wat klein is, had ik van een oude plant een groot blad gesneden, dat ze meteen kan gebruiken. Het is zo´n 2 weken houdbaar in de koelkast.
Die planten zijn zó handig. Voor veel huidkwaaltjes te gebruiken. En ook altijd leuk om een plantje of stek kado te geven. Opkweken is heel makkelijk. Kijk maar even hier


wijngaard....

We gingen de wijngaard inspecteren vandaag. Achter landgoed Hilvarenbeek ligt de wijngaard van Sijmen.

Wij gingen daar es kijken hoe de druivenranken ervoor stonden. Nou, je kunt de druiventrosjes nu al zien zitten.........Dus dat gaat wel goed met die druiven. Mooi. Dat we maar weer een bende lekkere witte wijn te oogsten krijgen dit jaar! :D

Ja ........... na al die serieuze klusjes vandaag, móét Margriet natuurlijk even gek doen. Maar goed dat ze zo'n brave serieuze collega heeft (ik) die haar een beetje in de gaten houdt.... anders zou het niet goedkomen met die meid!


Oja ..... een laatste tip! Het gaat waarschijnlijk een beetje vriezen vannacht, dus al je warmteminnende planten en zaailingen vanavond naar binnen halen!

En dan vooral ............. tussen 5 en 6 morgenochtend, als het op z'n koudst is (vertelde Sijmen) ........ HEEL hard duimen dat de bloesems het overleven .... anders is er geen fruit deze herfst!!


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...