Wandelen langs de Hunze

on vrijdag 14 maart 2014

De rivier de Hunze, in Drente, is een prachtige rivier. De bronnen van deze rivier liggen in Exloo en Schoonoord. Vandaar stroomt hij door de Hunzevallei naar het Zuidlaardermeer.

Mooi!!Met broer Mark liep ik van Zuidlaren naar het dorpje Spijkerboor. Door de velden, over het dijkje langs de rivier. Kievieten overal. Een grote zwerm zwanen steeg vlak voor ons op, vloog weg over het water. Er schijnen zelfs weer bevers te zitten in deze rivier. Maar die zagen wij niet helaas.

We zagen kleine moerassige gebieden, zwarte akkers, en lieve kleine boerderijtjes waar je ZO wil wonen...


In Spijkerboor dronken we koffie bij café ´t Keerpunt. Een heel oud café. In 1750 opgestart door de sluiswachter, die wel wat wilde verdienen aan al die schippers die bij de sluis in de Hunze moesten wachten.

Nou, dat café is er nog steeds dus.

Ze hebben prima koffie. En de eigenaar vertelt graag over zijn dorp, zijn café, en de geschiedenis. Dus als je een keer die kant op gaat, ga even langs bij ´t Keerpunt!

In mijn kas, ondertussen, is het een gekrioel van babies.........Als je ook van plan bent een kas aan te schaffen, en je eigen plantgoed wilt opkweken, bedenk dan wel, dat je iedere dag naar de kas moet. De jonge plantjes moeten elke dag worden besproeid of begoten.


de tweede lichting sla

En de kas moet met zonnig weer open, en 's avonds weer dicht. Dus ......... geen voorjaarsvakantie voor de tuinder die alles zelf wil doen!

(hooguit een dagje wandelen in Drente! ;-)

1 reacties:

Tante Titi zei

O wat staat alles er mooi bij in je kas zeg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...