Maartse drukte.

on dinsdag 25 maart 2014

Is je wel es opgevallen hoe fel het maartse zonlicht is?
Vroeger, toen de boeren nog hun eigen linnen weefden van vlas, werd dit in de maartse zon gebleekt. Dat linnen was zo grauw als wat, maar na een paar dagen bleken in de maartse zon, werd het schitterend wit!

Veel mensen doen tegenwoordig de wasdroger aan de kant. Hangen de was weer aan een waslijntje te drogen. Vanwege het milieu, of om te besparen op energiekosten.

Nou, mocht je dat toevallig óók doen, dan kun je deze maand heel slim gebruik maken van dat gratis en milieuvriendelijke bleekmiddel! De maart zon!
Vervelend alleen is, wanneer je die was buiten hebt hangen, en een eindje bent fietsen, en HOPLA het gaat  regenen. Ja da's dan ook ook typisch maart! :D
Op mijn 'werkplekken' is het mega druk in maart!

Bij Land en Boschzigt zijn we een nieuw stuk land aan het ontginnen. Het land is al 'gescheurd', wat betekent, dat een stuk weiland is omgeploegd tot zwarte aarde.


                           


Wij meten het land op, delen het op in bedden, lange stroken van anderhalve meter breed. Dan wéér omspitten. Dat gras én het onkruid blijft de eerste periode steeds terugkomen. Je kunt er het beste maar pompoenen of aardappelen poten, want die kunnen wel tegen wat onkruid.

Tussen de bedden trappen we paadjes van twee voeten breed. Alle scherven die we tegenkomen, uit de oude huisraad van Amsterdammers, eind 19e eeuw, proppen we in onze zakken. Daar wil Jantien een mozaiek van maken.
Tine en Wietse spannen lijnen tussen de bonenpalen.


Daar komen over een paar maanden zware vrachten bonen aan te hangen, dus dat moet goed stevig zijn!

En Osman en ik spitten de kruidentuin om. Die krijgt een nieuwe bestemming. Een groot klaprozenveld gaat hier komen!!kijk je uit voor je rug  Osman? ;)

Ja en dan op Moeskers Moestuin valt er ook nog heel wat te spitten en te zagen. We zijn bezig om van het deel achter de vijver, waar die boompjes staan, een wildernisje te maken. 

Nou ja ..... een wildernis MAAK je niet natuurlijk. Maar we egaliseren de grond wat meer, snoeien wat dood hout weg, en hopen....... dat de wildernis dan vanzelf hier gaat komen!


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...