Lang leve de zon!

on maandag 10 maart 2014

Maartse narcissen ..... het zonnetje in huis halen. En éventjes, bij het ontbijt, wat inspiratie opdoen uit dat leuke boek van John Seymour..... heel even maar.

Want op maandag is het druk. Dan doe ik, heel ouderwets, het huis! En alles moet in een dag af! Het liefst vóór de lunch! :D

Dan moet er worden gepoetst. En gewassen, en opgeruimd. Op maandag is het hier namelijk een bende.

Ook moeten er boodschappen worden gedaan. Want, op maandag is hier ook alles op. Vanmorgen gingen de laatste boterhammen met daarop het laatste beleg met zoonlief  mee naar Rotterdam ...........


in de trein al op?? ;) :P

Ik gebruik dus veel stroom op maandagochtend. Wassen draaien, stofzuigen, de boiler in de keuken aan, koffie zetten.

Wat nu grappig was om te zien ........... ondanks al dat stroomgebruik liep de electriciteitsmeter achteruit!! Dank zij de zonnepanelen! Oja ...... en dankzij de zon natuurlijk ........... 

Lang leve de zon!!


                                  


s Middags naar de tuin. Al was het maar, omdat ik iedere dag de zaailingen en de zaaibakken moet begieten en besproeien. Alles wat in de kas in bakken staat, krijgt elke dag water. 

Planten in de grond krijgen zo weinig mogelijk water. Dat stimuleert wortelgroei.

Rondom de koude bak, waar de tunnel nu vanaf is, wil ik graag een rand bloemetjes.
Als de groenten die er nu staan (spinazie, veldsla en raapstelen) geoogst zijn, komen hier de courgettes. En die hebben bestuiving nodig. Dus .... bijen. Dus ...... bloemen!

Rondom de bakken graaf ik daarom wat aarde weg. Het is niet veel soeps, die aarde. Stenig, droog. Er moet een laag tuinaarde op, en ook een handje koemestkorrels. Om de structuur wat op te peppen. Dat is wel voldoende voor een bloemenrand. 

Bloemen zijn niet zo moeilijk. Die zijn snel tevreden. Zo. Klaar weer. 

Nu bloemen zaaien .............. OF, eerst toch maar even een bak violen halen? Staat wel gezellig! En dan goudsbloemen ertussen zaaien? Iemand nog een idee voor een snel groeiend voorjaarsbloemetje?

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...