Regen op zaterdag

on zaterdag 8 februari 2014De schapenkraal op de heide is verdronken gebied... Je zakt tot je enkels in de drek. Maar helaas pindakaas ik heb wel weer een paar kruiwagens nodig dus HUP --- de stront in!

Over een week of twee gaan de tuinbonen en de peulen de grond in, en daarom moet er vandaag mest op deze bedden. Er hoeft niet heel veel op. Peulgewassen moeten niet zo zwaar bemest worden als de bladgewassen. Eén kruiwagen per bed (zo'n 12 vierkante meter) is wel genoeg.

Een beetje uitharken. Klaar. Omspitten doen we wel op een droge dag volgende week.


Nog even kijken bij de rabarber die in het bed ernaast staat. Er zijn drie rabarberplanten gepoot in november. Op één van deze drie staat een omgekeerde emmer...


De rabarber onder die emmer wordt zo 'voorgetrokken'. Doordat hij in het donker staat, komt hij sneller boven de grond dan de andere twee. Dat is tenminste de bedoeling. Nou, we zullen het zien. Bij de twee onbedekte rabarbers is er boven de grond nog niks te zien.


En bij de derde, even de emmer weghalen, en ja hoor! Daar is al leven in de brouwerij!


De eerste rode neuzen komen boven de grond uit! Mooi, want ik hoef niet alle rabarber tegelijk klaar te hebben! Zo kun je je oogst wat spreiden.

En vanmiddag, even met de trein oma tegemoet sporen. Ik ga haar halen in Amersfoort. Wat ik eigenlijk het mooist vind, is waar het Gooi, en de bossen, ophouden, en waar de wijde vlakte begint....


Een grote grijze lucht met lage wolken. De boerderijen nog in rust. Prachtig, ons platteland. Zelfs op een regenachtige zaterdagochtend!

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...