Pilates in de kas

on dinsdag 4 februari 2014
Nou ik geef toe..... helemaal volgens de regels van de Pilates was het niet, maar toch..... gelijkenis!En dan in deze houding een hele rij koolrabi plantjes in de grond zetten.... nou ja, 't is weer es wat anders!

Het was een drukke dag vandaag bij land en Boschzigt. Sijmen had gister een 'noodmail' gestuurd of we allemaal kwamen helpen, want de loonwerker kwam vandaag de hele tuinderij omspitten.

Maar éérst.... moesten nog honderden hopen mest worden uitgeharkt!Ja soms heb je ineens zo'n spoedje! Maar het is prima gelukt. Toen de grote trekker kwam, rond half elf, kon hij zó het land op. De mest was uitgeharkt!


En daarna... dat zag er dus weer helemaal op z'n februari's uit! 

Fris, schoon en zonnig land, klaar voor de eerste groenten!


Na de koffie hebben Margriet en ik de eerste kratten plantgoed in de kas uitgeplant. 

Dat gaat als volgt. Eerst hark je de grond netjes recht. Er is hier al bemest dus dat hoeft niet meer. Dan.... met de lijnentrekker strepen trekken over de bedden...... 

heeel geconcentreerd......

Behalve strepen in de lengte, maak je ook strepen in de breedte. Je hebt dan een soort vierkantjes. De grootte hangt af van welke groente erin komt. Op de hoeken van de vierkantjes poot je de jonge plantjes uit.......... en dan krijg je zoiets! Koolrabi, rode krulsla en bindsla, en verderop staat nog paksoy.

Wij mogen ook nog even op onze eigen trekker de aspergebedden frezen. Dat betekent.... de bovenkant van de bedden omwoelen, zodat onkruid ondergespit wordt.

En wéér.......... de hele dag in de zon! Wat een mooie start van de februarimaand!


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...