Werklijstje.

on maandag 20 januari 2014


Derde week van januari alweer.... En maandag, dus tijd voor een werklijstje.

Hier op de tuin begint langzamerhand het betere tuinderswerk! Het land wordt voorbereid. Er gaat compost op, of mest, of beide. Door de wormen, en ander bodemleven, wordt dit in de bodem opgenomen. En als de zaden of plantjes erin gaan kunnen de wortels die mineralen opnemen. Ook begint het voorzaaien!

Maar eerst... weer scheppen!


Op de plek waar de kas éérst zou komen, is nu een mooi stuk grond ontgonnen, van 3 bij 5 ongeveer. Hier komt een laag tuinaarde op. En dan zien we wel, wat we daar verder mee gaan doen. Iets met véél bloemen... En met kruiden misschien?


Klaar!  Mooi laten liggen nu!
Als dat klaar is, is het alweer tijd voor lunch.Ik doe niet aan zandloper-diëten... En ik ben ook ZEKER niet tegen brood. Prima spul, brood!

Maar zo'n kliekje van de vorige dag is toch ook wel lekker.....

En dan vanmiddag, komt een klasgenootje van de Warmonderhof helpen op de tuin. Leuk. Kunnen we mooi samen de tuinbonen zaaien. Die zijn in de vochtige doek inmiddels gaan kiemen. Nu mogen ze de aarde in!Ze gaan in zaaigrond. Dat is mooi fijn en luchtig. Een paar centimeter onder het oppervlak, goed aandrukken. We zaaien alleen de gekiemde boontjes. De bonen zonder kiem gaan nog even terug in de vochtige doek. Dat is ook omdat we hopen zodoende een meer gespreide oogst te krijgen.


doormidden gebroken bij het kiemen... zouden ze het nog redden?

Er mag nog wat water bij, en dan blijven ze lekker buiten staan. Mocht het gaan vriezen deze week, dan zetten we ze binnen.Iets meer dan honderd boontjes gepoot. De rest komt later deze week.

Op de plek waar de kas gaat komen maken we de grond verder los. Er gaat tuinaarde op, en schapenmest. En dan de boel roeren met de woelvork. Zodat er zuurstof bij kan.


Je kunt je toch echt nog niet voorstellen, dat op deze plek, hier aan de bosrand, ooit déze rode jongens gaan groeien....Mooi vak toch... tuinieren!

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...