Roggegras sapje

on woensdag 29 januari 2014

Het ligt voor de hand..... om nu eindelijk es een menu te maken met al die rogge.

Rogge is een graan. Net als tarwe, gerst, haver, mais. 

Granen zijn veredelde grassen. Ooit, eeuwen geleden, zag men hoe druk de mieren met die graszaadjes aan het sjouwen waren. Nou, die moesten dus wel voedzaam zijn. Mieren weten wel wat ze doen!

Dus.. ging men die grassen veredelen, dat wil zeggen, de meest geschikte grassen, die met de dikste en meest voedzame zaadjes, werden onderling gekruist. Dat duurde natuurlijk jaren en jaren, maar langzaam verbeterde men zo het gras.

Uiteindelijk ontstonden daar onze granen uit.

Jong graan, zoals hierboven, lijkt daarom ook heel erg op gras. Nou ja, het IS gras. 

Tegenwoordig komen wij er steeds meer achter, hoe waardevol grassen van granen zijn. Tarwegras is een regelrechte hit. Ook andere graan grassen worden in bakjes gekweekt om er sap van te maken. Kun je ook gewoon zelf doen, in de vensterbank.

Nou... ik heb een veld vol rogge staan! Dus gaan met die banaan!Behalve roggegras knip ik ook een handvol andere kruiden. Hoeft niet natuurlijk. Was het goed en knip of snij in stukjes. Anders gaat je apparaat kapot. En dit heb je verder nog nodig


appeltje, half citroentje, en wat zoets

Varieer gerust met ander fruit, en neem bijvoorbeeld honing als je geen maple siroop hebt. Gebruik wat je in huis hebt. En dan in de sapcentrifuge! Eerst het roggegras. Dan de appel, in stukken, en dan het citroensap. Klein scheutje siroop erdoor. Kun je ook weglaten, als je een doorgewinterde groentesap drinker bent..


En daar heb je je winters vitamine bommetje! Proost!Oja enne.... dit was dus het menu voor week vier!

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...