De laatste boomgaardklusjes, en zaaien in de kas.

on vrijdag 31 januari 2014

Jammer van die tak ..


.. dat uitbuigen was toch niet zo´n goed idee. Een tak gebroken. Misschien had de bevestiging was dichter aan het begin van de tak gemoeten? Nou ja, we snoeien hem bij, en halen de andere touwtjes ook maar los.

Een ander werkje in de boomgaard, is het ombuigen van de kooi randen. Omdat anders de boompjes door de scherpe randen kunnen beschadigen... De schapen gaan er vaak tegenaan staan schuren, als ze jeuk hebben, en dan schuurt de kooi langs de boombast.

Dit helpt!Zo. De boomgaard is gesnoeid. De bomen zijn weer ingepakt. En de dames mogen terug. Maar zo te zien, willen ze nog wel even in het weiland blijven....
Was leuk om te doen! En nou maar hopen dat we hier, net als vorig jaar, weer zo'n 1000 liter appelsap kunnen oogsten in de herfst!
Is er verder al iemand aan het zaaien? Of voorzaaien? 

Ik heb nu dus die kas. Dus daar kan gezaaid. Leuk! Even kijken wat er nu de grond in kan. (de bietjes nog niet hoor, die liggen daar per ongeluk)
Als het zonnetje schijnt, is het lekker warm in het kasje. Het ruikt nog wel naar plastic.

Langs de rand van de kas zaai ik 4 rijtjes, van ongeveer drieënhalf meter lang. Naast elkaar komen raapstelen, radijs, spinazie en rucola. In de bak erachter is koriander gezaaid. Wel een beetje vroeg, maar ik heb daar erg veel zaad van. Dus dat kan wel.

En dan iets anders! Ik heb vrij veel zaad over... dat wil ik weggeven via dit blog. Ik ga het dit weekend even uitzoeken en dan hoor je dat volgende week. 

Dus als je nog zaad nodig hebt hou het even in de gaten!

3 reacties:

Learning Traditional Skills zei

Hi! Ik wil je graag even een mailtje sturen, heb je een adres?

Learning Traditional Skills zei

Klinkt trouwens goed, die liters appelsap! ;o)

Clarien Cornelisse zei

Ja hoor, kun je sturen naar Clarien1@zonnet.nl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...