De kas

on dinsdag 28 januari 2014

Wow ..

hij is wel erg groen....


.. maar goed dat we hem een beetje verstopt hebben achter dat rijtje bomen.

Wel heel fijn, dat er nu een kas is! Dat betekent, dat we vanaf nu al kunnen gaan zaaien. Vroege bladgroentes. En ook... sneller komkommers en tomaten, en misschien zelfs pepers en meloenen!

Het pakket lag al een tijdje in mijn auto. Vandaag kon Remy helpen om hem op te zetten. Nou dat bleek uiteindelijk een klusje van niks!

alles keurig genummerd
Het frame bestaat uit stalen buizen, zo'n 2 cm dik. En dat klik je dan in elkaar. Kind kan de was doen.

Prima kas.. wat betreft installeren, frame, en kap. Maar..... er was wel meteen één rits kapot. En de andere ritsen zien er ook niet zo stevig uit. Dus dat is een minpuntje van deze kas. Ik denk dat ik voor die ritsen iets ga verzinnen met klittenband en tape.

De kas is van partytentenshop. Ja wie koopt DAAR nou ook een kas, denk je dan misschien. Maar... deze bedrijven gaan ook met hun tijd mee... zien de nieuwe rage van moestuinieren, en spelen daar handig op in. Bieden een simpele goedkope kas aan. En ervaring met de harde wind in Nederland.... hebben ze!
Maar het is en blijft een grote plastic reus ineens.. op onze tuin!

Ik hark het van binnen een beetje aan. Er moet nog wat meer aarde op. En dan kunnen we raapsteeltjes zaaien! En spinazie!

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...