Kapot hek, en alvast een kerstboompje

on zondag 17 november 2013
Achter de tuin langs loopt een hek. Dit is de afscheiding tussen het bos van Natuurmonumenten, en onze kant. Soms rent er ineens een hond over mijn tuin, dwars door de bedden heen. Die komt natuurlijk van een wandelaar uit het bos. Heel gedoe altijd om die hond weer bij z'n baasje te krijgen. En ik zit met gaten in de bedden...

Dus we gaan maar es op inspectie. Kijken of er soms gaten in het hek zitten. Nou.... EEN gat? Er is een heel stuk hek los! Honden kunnen erdoor, maar ook bruggers... van de school hierachter. En die wil je ook niet op je tuin... ;)

een paar grote gaten, en vanonder helemaal los
TOEVALLIG... heb ik een paar weken geleden een stuk stevig gaas gevonden. Het lag onder een dek van onkruid, zo te zien lag het daar al een jaar of wat. Als dit is losgesneden blijkt het heel bruikbaar. Remy oppert om een stuk hiervan af te snijden, om te vouwen, en dan met een haakse hoek tegen het hek te bevestigen. De helft staat dan rechtop tegen het oude hek, en de helft ligt op de grond. Kijk maar even:

rol gevonden gaas, schoongemaakt
uitgerold
omvouwen... niet makkelijk... ik moet er op gaan zitten
met een haakse hoek tegen het kapotte hek bevestigd
Nu ligt het nieuwe stuk tegen het oude hek. We maken de bovenrand vast, en extra versteviging tegen de palen. In de hoek stevig aandrukken en vastmaken aan de onderkant van het hek (is het nog te volgen??)

bovenrand vastmaken
de onderkant met takken
Tot slot de onderkant verzwaren met dikke takken. Slimme hond die hier nog door komt! En hoe we nou weer aan die takken komen?

Tja, Paul is aan de andere kant in z'n uppie aan een eigen klus bezig...........aan 1 kant inkepen, aan de andere kant zagen
Het weghalen van een boompje doen we op de meest simpele methode... met een handzaag, een klein bijltje, en een stuk touw. Lijkt heel vooruitstrevend... maar we hebben gewoon geen motorzaag.

touw vastmaken aan om te halen boom, trekken...
...totdat hij omvalt, in de richting van de inkeping
boom weg, veel licht erbij, en takken voor op het gerepareerde hek!
Wat een nuttig werk weer op deze zondag. Fijn hoor, 2 van die handy man erbij! Oja, en het topje van de boom bewaren we natuurlijk...........wat zijn uw takken wonderschoon....

Dan krijg ik van Remy nog een potje met ... nee geen pindakaas.....


Er zit wat anders in! (wordt vervolgd)0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...