In een groen groen groen groen knolle knolleland

on dinsdag 26 november 2013


 Met Jan Rap en z'n maten (de konijnen op mijn tuin) gaat het goed! Ze laten zich regelmatig zien, bij voorkeur als ik nét het fototoestel heb weggelegd!

Elke dag lopen ze tegen de schemering volgens een vrij vast patroon dwars door de bedden heen. Er zijn er 2 of 3 vaste konijnen. En dat is nu nog heel schattig, want ze eten nog niks van de tuin. Hooguit een enkele knoflookspriet. Maar die groeit wel weer aan.

Maar.... stel je voor dat het hier straks vol staat met worteltjes, preitjes, lekkere malse slakroppen, venkelknollen..... dan zijn we niet meer zo blij met Jan Rap (en met alle kleine Rappertjes die er dan ook bij zijn gekomen). Dan moet hij echt weg!

Vandaar deze bestelling onlangs op internet:


en dit zit erin:


Een konijnennet!!

Het is een mooi stevig nylon net. Er zitten paaltjes in die je in de grond duwt. Ook zitten er wat haringen bij om het net aan de grond te ankeren. Je kunt het onder stroom zetten... maar dat doen we maar niet. 

Het is de bedoeling dat het net aan 3 kanten om de bedden heen komt. En dat het dan aan EEN achterzijde aansluit op het grote hek. Dat hek dat we vorige week hebben gerepareerd. Het net is 50 meter lang, dus in theorie zou dat moeten kunnen.


We starten bij de gele krukjes. Hier blijft dus een stuk open, waar we later een doorgang gaan maken. Het net wordt om de tuin heen uitgerold. Op de hoeken slaan we paaltjes in de grond als extra versteviging.Hierboven hebben we een kleine geul gemaakt in de wal, daar gaat het net doorheen. Het wordt achter aan het hek vastgemaakt.

Ja en dan iets verzinnen voor de andere kant, waar de doorgang komt. Je moet natuurlijk wel met de kruiwagen op de bedden kunnen komen. 

Er is nog dat stuk groen gaas wat we vorige week over hadden (niks verspillen). Daar halen we een stuk af, vouwen het weer in de lengte dubbel. Dit stuk komt aan het begin, van het pad tot het achterhek. Is het nog te volgen?? :)Het stuk dubbel gaas wordt opgehangen aan 3 paaltjes, die we hier op een rijtje in de grond hebben gezet. Nu kan het niet naar beneden zakken. Het is nogal zwaar gaas namelijk...

Zo. En nu blijft er een opening over tussen het net en het gaas. Hier moet een afsluiting komen. Dat maken we van een hele zware plank (bijna niet te tillen... maar ja die lag hier nou eenmaal). Paar paaltjes als steun... et voila!


hek open..

... en dicht!

Oja... en de tarwe... dat is dus niks geworden! :(

Dus daar gaan we spinazie zaaien. Mooi in het tunneltje, en gewoon bovenop de tarwe. Want wat moet je anders? De tarwe er weer uit peuteren?

Dan komt van t voorjaar de tarwe waarschijnlijk door de spinazie heen groeien. Nou ja, zien we dan wel weer!
Afstanden: rijen op 20 cm en zaadjes zo'n 2 cm uit elkaar. Nou ja... zo ongeveer...

Zou wel leuk zijn... verse spinazie in februari ofzo!!


0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...