Alle(r)zielen.... op de Warmonderhof!

on vrijdag 1 november 2013


Twee intensieve dagen op de Warmonderhof, dagen propvol met nieuwe informatie (schrijfkramp!!.......)  met nieuwe leuke mensen bij elkaar in de klas, en met, zoals Kitty treffend zei, een 'dreamteam' aan docenten!

Ja wij boffen wel!

Met Joke hadden we het over de kwaliteit van voeding. En dan niet alleen over de technische kwaliteit, hoeveel aminozuren enzo.... maar vooral over de vitaliteit. Moeilijk meetbaar, maar wel van groot belang. Geeft voeding jou levenskracht?


 De appelsap-smaaktest sloot daar heel mooi bij aan!

  
Ruud nam ons mee de bodem in. Vertelde over de belangrijke elementen stikstof, kali en fosfaat. Waarom die zo belangrijk zijn voor onze gewassen. En we kregen het hele mest-spectrum voor onze kiezen, waarbij de koeievlaai een topper blijkt voor onze planten en groenten!


Bij Bart doen we eerst een rondje praktijk. Wat ben je tegen gekomen op je stageplek/tuin? Op mijn vraag of veldsla zaaien nog kan, vond Bart dat het proberen waard. Jouke's vraag over meeldauw in veldsla (onder een tunnel) en vooral Barts suggesties hoe hier mee om te gaan, waren erg nuttig. Ik moet er in elk geval voor zorgen dat ik de koude bak die we zelf aan het maken zijn goed kan luchten! Nou, een glasplaat heb ik toch nog niet, dus die misschien maar helemaal achterwege laten? Open bak? Veldsla in de open lucht? Waarom niet? Stuk minder werk!!

Gezellig is de opleiding ook. Samen over de aarde en voedsel nadenken..... en dan samen lekker eten!


Voor vertrek nog even een rondje langs de gewassen op de Warmonderhof....... dan ben ik wel een beetje jaloers..... Wat DOET die kleigrond toch met planten?
Tot over twee weken........ mooie polder!0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...