Ode aan de pieper!

on vrijdag 25 oktober 2013

Wel eens een aardappelplant in bloei zien staan? En de bloemen geroken? De bijen eromheen gezien?

aardappelbloempje
Onze nationale knol wordt ten ontechte beschuldigd!! Daarom vandaag... een Ode Aan De Aardappel!!! Niks foute koolhydraten... en je-krijgt-er-puistjes-van... hoezo slecht voor de darmen?? Wat een onzin bij elkaar.

Boor-de-vol bouwstoffen, vitaminen, anti-oxidanten, noem maar op. Geen Gram Vet (hoewel er niks mis is met vet!)

Stop een stuk aardappel (met een uitlopertje) in de grond, en in no time groeit daar een prachtige diepgroene sterke plant uit! Heeft amper mest nodig, niet veel water, hij kan tegen wat stress, doet het op bijna elke grondsoort. En als de plant afsterft en je graaft wat rond, vind je zo 6 of 7 prachtige nieuwe knollen.

aardappel baby

afgestorven planten (dit waren ooit 7 stukken aardappel)

et voila, ruim 4 kilo piepers!

Als je ze gerooid hebt, laat je ze een paar dagen liggen. En DAN... komt het leuke! Was ze, snij ze in stukken, beetje olijfolie en wat tijm erover.... en een half uurtje in de GLOEIEND hete oven. Dan heb je een heerlijk maal bruine knapperige aardappelpartjes... mmmmmmmmmm... vooral.... als je dat combineert met verse quacamole, en een grote gemengde salade. 

Recepten daarvan volgen! Want.... dit weekend gaan we knoflook planten....en met al die teentjes die overblijven... MOET je natuurlijk quacamole maken.... en salades.... en geroosterde aardappels.... enne.....

1 reacties:

Anoniem zei

Wat een leuke side.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...