Koude bak.... en een recycle paadje!!

on woensdag 30 oktober 2013
Het zou natuurlijk heel mooi zijn......

.......als er op korte termijn (paar maanden?) al iets te eten valt van de nieuwe tuin!

Hmmmm, viooltjessla misschien?

nee hoor.... die zijn voor de bijen!
Om de oogst te vervroegen, zou een koude bak wel handig zijn. En dan een simpele versie uiteraard, met spullen die we hier hebben liggen. Op de Warmonderhof heeft Bart onlangs een hele les besteed aan de veldsla..... zouden we nu, in oktober (bijna november) nog veldsla kunnen zaaien?

Eerst maar es aan de bak beginnen. Hij moet dichtbij het schuurtje komen. Daar is een mooie plek van ongeveer 2,5 bij 1,2 meter. Maar.... als de spade de grond in gaat gebeurt er iets raars... Amper door de graszode heen stuit ik op iets hards... de grond blijkt hier VOL met steengruis en dikke stukken steen te zitten! Met alleen een dun laagje gras en mos erop. NEE he... wat een hell of a job om dat eruit te scheppen!! Pffff.. Gelukkig komt Remy vandaag helpen! ;-)

hier naast het (half afgemaakte) nieuwe pleintje is een mooie plek voor een bak
in plaats van de spade maar de schep gepakt

beetje zand, veel stenen!
We besluiten om het stenige zand te gebruiken op het pad. Dat moet toch worden verhoogd. Dus kruiwagen na kruiwagen met steenbrokken en bruin zand gaan op het pad. Dat is wel wat! Het pad ziet er een stuk blijer uit! Een echt recycle pad. Gemaakt van stenige troep uit de bodem. En wij zijn de rommel mooi kwijt!



dit moet nog worden aangestampt, en houtsnippers overheen.... ooit
De kuil is gegraven. Nu moet er een rand omheen. Het liefst minstens 30 cm hoog.... waar gaan we dat van maken? Er liggen oude klinkers, beschimmelde dakpannen, en rot hout! Keuze zat! 

Klinkers gaan waarschijnlijk verschuiven. Een houten rand rot te snel weg. Dakpannen gaan misschien  kapot? Maar Remy heeft wel es een koude bak gemaakt met een dakpannen rand, dus we wagen het erop. Ze zijn precies 30 cm - komt mooi uit!



lijkt wel alsof IK niks doe!!! :D :D :D
Zo. We kappen ermee. Zaterdag verder! Thuis alleen nog even zoeken in de zadenbak of ik toevallig nog wat veldsla zaad heb.... 




 YESSSSS! 

Morgen geen tuin. Morgen Dronten!