De laatste restjes oogst...

on maandag 28 oktober 2013
deze jongens mogen nog even blijven staan!
De bedoeling was dit jaar om zo lang mogelijk uit de achtertuin te kunnen eten... Dus zoveel mogelijk bewaargroentes kweken. Maar dat is niet goed gelukt. De wortels kwamen niet op, of waren raar gevormd.. dik en knobbelig. Hebben waarschijnlijk teveel mest gehad!

De bieten gingen ook al niet geweldig. Ze bleven vrij klein. Uien hebben we haast niet gezien. Maar de knoflook, aardappelen en de tomaten gingen weer erg goed. Bladgroente deed het ook heel goed - maar dat is niet echt een bewaargroente. Boontjes hebben we ingevroren, maar vinden we uit de vriezer eigenlijk niet zo lekker......

laatste tomaten, deze zijn al zo'n 6 weken geleden geoogst
laatste bietjes, 6 weken bewaard in de bijkeuken, wel wat zacht geworden
aardbeien 'bewaren'.... makkie!!

Een paar weken geleden heb ik de hele tuin leeg geruimd, omdat ik rogge wilde zaaien op alle bakken. Er waren nog veel tomaten aan de ranken, maar wel nog meest groen, vanwege de vele regen. Wonderbaarlijk vond ik hoe lang je die tomaten kunt bewaren, en dat ze uiteindelijk allemaal (kilo of 6) nog mooi rood geworden zijn! Gisteren en vandaag gingen de laatsten door de salade en in de soep.

kruiden gesnoeid en compost erop, de hele winter is er wel wat te halen in de kruidenspiraal!
maggi voor de tomatensoep

Met de nieuwe grote tuin erbij, zou het volgend jaar toch moeten lukken om het hele jaar groente uit eigen tuin te eten. Alleen nog wat verzinnen voor de opslag, want we hebben geen kelder. Iemand ervaring met opslag in kistjes, bijvoorbeeld onder een afdak?

Pffff wat een noodweer vandaag, ben benieuwd of er nog schade is op de tuin... Hoop dat het zeil op de tuinaarde is blijven liggen. Natte tuinaarde is NIET te scheppen!

0 reacties:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...